Danke fick inget fäste

2018-02-01
Danke Schön startade på Bergsåker igår på en för henne moddig bana. Trots att jag hade satt i isbrodd i tårna på bakskorna så släppte det i start ögonblicket. Sedan gick hon sig trött då hon inte fick rätta fäste. Dessutom hade hon fått det lite för lugnt sedan starten före jul och hon behövde säker detta lopp i kroppen. Hon hade inte ens gått några intervaller utan bara lång turer i skogen.
Eventuellt provar vi igen inom kort annars blir det liten tränings period tills banorna blir bättre

Danke dålig...

2017-12-24
Igår gjorde Danke sin sista start för året på Bergsåker.
Hon hade spår 6 över distansen 1640m och bilstart, hon var alldeles för peppad innan start och gjorde av med sina krafter innan provstarten. Hon fick heller inget riktigt fäste i banan då bilen släppte fältet. Vi fick dödens och jag kände redan efter 400 meter att hon inte var på tårna. 700 kvar så var krafter slut, hon blev 4:a tack vare att dom andra var ännu sämre en henne för dagen. Hon vaccinerades i måndags och i går då vi kom hem så visade hon brunst dessutom, jag tror att dessa två kombinationer kan vara orsaken att hon var så dålig som hon var i går. På 6 dagar kan hon inte utan orsak bli så dålig, i starten innan denna avslutade hon 1,16 trots att hon låg på rejält hela vägen och igår avslutade hon sista 500m på 1,22?. Nu blir det en månads tävlingsvila och lite tuffare träning, dessutom ska vi prova lite ny utrustning till nästa start.

Danke lite för mycket...

2017-12-17
Idag startade Danke på Bergsåker i ett breddlopp.
Hon hade spår 11 bakom bilen, vi kom igenom mycket bra och fick andra utvändigt och det kändes kanon efter 500 meter. Men sedan drogs tempot ner rejält och hon började ligga på alldeles för mycket och ödslade för mycket kraft där. Det kändes heller inte bra att styra på till utvändigt ledaren heller för jag tror inte att jag blivit ner släppt med tanke på vem som satt där med sin häst. Hon höll sin fart ändå in i mål med 1,16 sista 500m och grejade sista slanten. Det är just det här jag menar med att hon behöver rutin och att hon lär sig slappna av i loppen. Ser hon bra ut i morgon bitti så anmäler jag henne till Bergsåker igen till lördagens tävlingar och då är det 1640m och bilstart och då brukar det bli bra tempo hela vägen och med ett bra spår så kan det bli ledningen och då provar vi att köra där. Hon är blixtrande snabb bakom bilen om hon trampar i väg, jag har öppnat under 10 bakom bilen med henne. Efter denna start blir det ca 3 veckors tävlings vila innan det finns lämpligt lopp igen.

Äntligen en pall plats för Danke

2017-12-06
Igår startade både Sweet Viktoria och Danke Schön i Östersund.
Sweet Viktoria hade spår 8 och hon öppnade bra och vi fick tredje utvändigt, men 800 kvar kändes det att det inte var rätta dragit i henne så jag valde att sitta kvar och det visade sig vara rätt. Vi tror att hon åkt på en hals infektion.
Danke startade från spår 9 över 2140m och bilstart, jag valde att köra på innerspår då han inte var sig själv senast och jag var lite osäker på hennes form. Nu fick vi tredje invändigt, kom ut 500 kvar ett spår men fick aldrig någon riktig lucka fören 100 kvar och då sköt hon till rejält och slutade 3:a med full spänst över mål och hon var mycket bra för dagen.

Viktoria kalas fin men...

2017-11-28
Igår fick jag chansen att sitta upp bakom Johannas Sweet Viktoria på Bollnäs.
Vi hade spår 1 bakom bilen över 2140m, Hon öppnade mycket bra men vi lyckades inte hålla upp ledningen, efter hand fick vi till slut fjärde invändigt.
Hon fick aldrig någon lucka och vi satt fast med "ALLT" sparat och då menar jag allt. Jag är helt övertygad om vi kommer ut 2-300 kvar så vinner hon.

Fortsatt oflyt för Danke

2017-11-10
Igår startade Danke Schön på Bergsåker, hon öppnade snabbt men vi kom inte ner någonstans utan vi fick backa oss sist efter 600 meter. Hon var då så vass att hon tappade luften helt då jag backade. Hon fick heller inget fästa på den lösa banan och sprang sig trött i benen så den här starten är bara att glömma fort och gå vidare.

Ingen tur

2017-10-25
I går startade vi Danke Schön och Sweet Viktoria på Bergsåker.
Danke var alldeles för laddad och slog på en galopp strax efter start, kändes mycket fin sedan efter galoppen så det var lite synd att det blev galopp.

Sweet Viktoria galopperade strax efter start då en konkurrent "klippte" hennes framben och då var den dagen förstörd. Nu är det inte första gången kusken som "klippte" hennes ben kör fult så det var väl ingen chock.

Flyson blev less

2017-09-25
Flyson startde i går i ett montélopp på Dannero.
Han hade inte startat på drygt 2 månader och behövde loppet, han fick dessutom ett tufft lopp med "dödens" första 500m som gick efter 1,13 och första 1000m efter 1,13,2 och han lade ner rörelsen redan 600 kvar.
Han har inte vässats något utan bara gått back träning och jag tror det var det som gjorde att han blev stum i benen.
Vi tränar på och förhoppningsvis kommer han vara bättre i nästa start.

Vickan lite loj

2017-09-12
Sweet Viktoria startade igår på Bergsåker men var lite seg i benen.
Hon hade spår 6 bakom bilen över 2140m, hon backades sist efter 300m och det var nog bra det för tät hästarna öppnade efter lite väl tuffa 09,2 första 500m och 12,5 första 1000m. Men det visade sig inte vara rätt trycket i henne för dagen.
Vi tror att det kan bero på att hon har tränats lite tufft i back intervallerna nu under månads vilan och att hon var lite seg på detta. Hon kommer att vara bättre igen nästa start hoppas vi.

Stallet i övrigt

2017-09-08
Flyson har tränats på sedan sista starten och har gått tuffa back intervaller och känns för dagen riktigt stark och fin.
Tanken är att det ska bli "comeback" igen den 24 september på Solänget i ett montélopp.

Riddiculus har tränats på hela tiden och även han känns fin för dagen, men han har inte varit på banan sedan premien i fjol. Han har sprungit ca 5-7 mil i veckan under vintern så han har bra ork i kroppen.
Han kommer att gå in för lite banjobb i oktober om allt flyter på som det ska.

No Name tränar och på bra men hon är som jag sagt tidigare inte aktuell för någon start detta år.
Det är nog så att hon helt enkelt är ett år efter sig i skallen.
Fart mässigt är hon snabbare än Riddiculus men hon har lite hyss för sig, då menar jag inte att hon är dum eller något sådant men hon ska titta på mycket och är då lite vinglig. Men hon har mognat rejält dom senaste månaderna.
Jag tror fortsatt riktigt mycket henne för hon lägger otroligt mycket mark under sig då hon slappnar av och travar.
Jag har kört strax under 1,20 en bit med henne och då travade hon som bäst. Men jag tänker ge henne denna vinter också på sig för jag har ingen brådska med henne.

Danke inte som bäst

2017-09-06
Danke Schön startade igår på Bergsåker i från spår 1 bakom bilen över distansen 2140m
Vi svarade upp ledningen men jag valde att släppa in i första sväng för jag kände på mej att det skulle gå alldeles för fort annars, vilket också var rätt då första 500m avverkades på 11,6 och första 1000m på 15,9. Vi hade rygg ledaren hela vägen men redan i provstarten kände jag att hon inte var sig själv. Hon var rejält brunstig och det här var faktiskt bara andra gången hon varit brunstig i lopp. Den första gången var då Micael Melander körde henne i september ifjol och även då var det inget drag i henne.
Trots att hon var "dålig" igår så sprang hon nytt rekord 1,17,0a och med tanke på omständigheterna får hon godkänt ändå.
Nu blev jag dock avstäng för drivning? trots att jag inte hade körspö med mej!. Så nu tränar vi på resten av september och återkommer i oktober.

Danke åter mycket bra

2017-08-27
Danke Schön startade i går på Bergsåker.
Hon hade spår 5 över 2140m och bil start. Hon kom iväg bra och fick rygg ledaren.
Hon blev dock lite vass och slappnade inte av som jag ville och hon gjorde av med lite krafter.
Hon slutade 4:a på 17,1a och insatsen var klart bra och hon blir allt rappare och starkare för varje lopp.


Fin insats av Danke

2017-08-19
Danke Schön startade idag på Umåkers travbana i ett breddlopp.
Hon hade spår 1 bakom bilen över 1640 meter. Hon öppnade mycket bra och tog ledningen men hon blev lite små ivrig och första 500 m gick efter 1,12 och första 1000m efter 1,15.
hon blev lite stum över upploppet men kämpade storstilat till ett fjärde pris.
Insatsen var klart godkänd med tanke på hennes tävlings uppehåll och hon kommer nog att gå framåt med denna urbåsare i kroppen.

Bra insats

2017-08-08
Sweet Viktoria slutade idag 6:a på Solänget.
Hon kom iväg skapligt men kusken valde invändigt? i stället för tredje ytter.
Hon kom sedan inte ut förens 250 kvar och hon spurtade mycket fint i den snabba avslutningen och hon kom i mål på fina tiden 14,9/1640m och det vara bara 4 tiondelar från sitt rekord.

Vickan 5:a

2017-07-31
Sweet Viktoria slutade idag 5:a på Bergsåker och gjorde ett hyggligt lopp.
Hon har varit brunstig och hon kommer nog att vara klart bättre till nästa lopp

Galopp för Vickan

2017-07-25
Sweet Viktoria startade idag på Oviken.
Hon kom iväg bra och fick andra utvändigt, men hon tog i rejält och slog ihop då kusken tog ut henne ca 400 kvar och då var den dagen förstörd. Utan galoppen så är hon långt framme.

Flyson dålig

2017-07-16
Idag startade Flyson i ett montélopp på Östersund.
Han kom iväg bra och fick rygg ledaren men redan 800 kvar så var han trött, han blåste rejält då han kom in efter loppet och helt klart är det något som stör honom. Så här trött har han aldrig varit tidigare så något är fel med honom.
Nu ska vi kolla upp honom till veckan så får vi se vad som är fel.

Victoria duktig trea

2017-07-14
Idag startade Sweet Viktoria i Hoting och slutade trea.
Hon kom iväg bra och fick andra utvändigt, gick fram till dödens 700 kvar och höll sedan farten fint till en tredje plats på tiden 16,5/2060m och fick lite fin start poäng med sig hem. Med tanke på att hon var rejält brunstig så gjorde hon ett mycket bra lopp.

Ingen större lycka

2017-07-09
Igår lördag startade både Flyson och Danke Schön.

Flyson startade i ett monté lopp på Hoting. Han kom iväg fint och fick andra utvändigt och såg mycket fin ut men 700 kvar gick favoriten ut lite snävt så Caroline fick ta i honom och då tappar han suget att spring vilket han gjort även tidigare. Han är en riktig humör häst. Vi kommer igen för han kan bättre än så här

Danke Schön startade på Hagmyren över 1640m och bilstart.
Det var första gången hon provade bilen och i bil provstarterna innan tävlingarna skötte hon sig jätte bra och öppnade våldsamt snabbt.
När sedan själva loppet skulle gå så tog hon i enorm då bilen for iväg och hon slog på en galopp och då var den dagen förstörd. Hon fick sedan traska med och hon sprang 14 i 1000m efter galoppen och kändes mycket fin så det var synda att hon galopperade för jag tror hon har var långt framme felfritt.

Banjobb

2017-06-28
Idag var vi ner till Bergsåker och körde sista banjobbet inför kommande start för Danke Schön och Flyson.
Denna gång var båda klart mycket piggare. Vi körde 1640m och vi landade på ca 16,5/1640m.
Båda ska starta den 8 juli men på två olika banor.


Banjobb

2017-06-21
Idag var vi ner till Bergsåker och körde banjobb med Danke Schön och Flyson.
Danke gick för vagn och Flyson red Caroline Melin på.
Vi körde 1640m och körde 20,5 första 1000m och avslutade 14,5 sista 500m och båda skötte sig bra.
Flyson var lite tung i steget då han fått det lite får lugn efter senaste starten, men nu tuffar vi till honom inför kommande start som nog blir i Hoting den 8 Juli. Han ska gå ett jobb till nästa onsdag i lag med Danke.
Danke kändes mycket fin och nu hoppas jag att hon kommer med till nästa anmälan och även hon ska starta den 8 juli men på Hagmyren.

Nytt rekord

2017-05-26
I går startade Flyson i montélopp och slutade 5:a på nytt rekord (15,7) och han gjorde ett klart godkänt lopp. Han öppnade fin från start och fick en fin smyg resa.
Se loppet HÄR.
Det kommer nu att bli hans gren framöver. Han är lite less för dagen på sulkylopp. 

Tre till start

2017-05-19
I går torsdag hade vi tre hästar till start på Bergsåker.
I lopp 2 startade Danke Schön från spår 2 över 2140m och voltstart.
Hon var återigen lite vrång i start ögonblicket och var på väg att resa, jag vet inte vad det tagit åt henne. I fjol var hon hur fin som helst i voltning. Nu känns det som hon är överladdad hela tiden.
Men vi kom i väg i går i alla fall och fick tredje invändigt, tempot var lite lågt första varvet och hon låg på i bettet alldeles för mycket och hon tappade nog lite luft och när det blev tempo skärpning på sista långsidan var det tomt i tanken, men 250 kvar fick hon tillbaka kraft igen och svarade ärligt ut den som kom utvändigt och hon blev 8:a och tjänade 3,000 kr. Se loppet HÄR. Nu blir det autostart för henne framöver tills hon lugnat ner sig.

I lopp 9 möttes Sweet Viktoria & Flyson varandra.
Viktoria kom i väg bra och hamnade i fjärde utvändigt, hon följde sedan med skapligt till sista pengen.
Flyson knäckte checkremmen strax innan start och sedan hamnade vi sist invändigt, han fick inget fäste alls på den lösa banan och 600 kvar gav han upp liksom jag gjorde. Det är nog monté som är hans grej. Se loppet HÄR
I går visades det igen att Bergsåker bana inte tål regn, det bara små duggade och banan blev katastrof.

Flyson 4:a i monteloppet

2017-05-07
I går startade Flyson i ett monté lopp på Dannero.
Han kötte sig fint och slutade 4:a och gjorde ett klart godkänt lopp, det ser ut som han blir allt bättre i monté.


Pengar för båda

2017-04-19

I går startade både Flyson och Sweet Viktoria på Bergsåker.

Flyson startade i ett monté lopp och gjorde både årsdebut och monté debut, han skötte sig fint men blev trött 3-400 kvar. Han har inte gått ett monté jobb sedan han kvalade 2015 så att han skulle bli lite trött kunde man räkna med.
Han slog sig dessutom på ett framknä vilket nog gjorde att han tyckte inte det var så roligt och gammal som han är lade han nog av lite också på grund av detta.
Det åtgärdar vi inför nästa monté start, för sulky har han aldrig varit på sig på varken knän eller senor. Hans monté lopp går att se HÄR
Sweet Viktoria slutade 2:a i ett långlopp (2640m) och gjorde ett riktigt fint lopp. Hon fick tredje invändigt, gick ut ett spår 500 kvar men fortfarande ingen lucka, fick sen lucka 100 kvar och avslutade piggt in i mål. Se hennes start HÄR.

Ingen vidare årsdebut

2017-04-16

Efter några banjobb + provlopp för det igår dags för Danke Schön att att göra årsdebut på Dannero.
Hon satte inte en fot rätt från start och tappade otroligt mycket mark, jag körde sedan bara ett varv innan jag tog ut henne med tanke på att hon ska starta igen på tisdag. Jag tror mej nu veta orsaken till varför hon galopperade, hon tycker nog helt enkelt inte om halsbygeln. Den har vi bara för att hon inte ska kväva sig och det är mest i värmningen som den risken finns. Nu tar vi bort den till lopp så kanske hon sköter sig. Första gången hon använda halsbygeln var i fjolårets sista start och då var hon lite vrång i från start men jag trodde det var för att hon var lite uppspelt. Men nu när man gått igenom när hon började visa detta i från start så kom man på lite vad orsaken kan vara.
I år har vi kört 2 banjobb och 2 provlopp med henne och i jobben har hon skött sig i från start men inte i provloppen då hon haft lite mer häst omkring sig. I fjol årets näst sista start och även tidigare starter har hon skött sig exemplariskt. Så jag hoppas verkligen att halsbygeln är spöket i detta. För hon har mycket fin fart i kroppen, i ett av dessa två banjobb travade hon 1,17/1600m utan problem med en avslutning på 15 sista 500m.

På tisdag startar vi tre hästar på Bergsåker.
Först ut är Danke Schön från spår 2 på tillägg över 2160m, Hon har fart för att segerstrida med rätt resa och om hon trampar iväg som hon ska från start, men hon måste visa det innan det går att tro fullt ut.
Sedan startar Flyson i ett monté lopp från spår 2 över 2180m, motståndet blev mycket bra och han har aldrig startat i ett riktigt monté lopp så han är ett frågetecken men vi tror han ska passa bra i monté. Gör han ett bra lopp så är vi nöjda men jag tror han kan vara 4-5:a.
Sist ut är Sweet Viktoria som startar i från spår 8 över 2640m och voltstart, i från dettta spår bör hon gå iväg felfritt. Formen är nog hyggligt och skulle hon trampa i väg felfritt så kan hon tjäna fina pengar, vinna kan bli svårt.

Våren är på gång

2017-04-02

Våren är på väg och då blir det också lite vanskligt att köra på vägarna med risk för tjälskott så det gäller att se upp.
Idag kom också Sweet Viktoria hem till gården då det blir enklare för Johanna att sköta om och köra henne i stället för att fara till Laggarberg där hon stod tidigare.
I morgon måndag 3/4 ska vi till Bergsåker för ett snabbjobb med Danke Schön och Flyson.

Årets första provlopp

2017-03-25

Idag deltog Danke Schön och Flyson i provlopp på Bergsåker (1,22-tempo).
Johanna körde Danke men det blev dessvärre en stor start galopp då hon var alldeles för övertaggad och hon tappade ca 100m, hon avslutade sedan sista 1000m efter 1,17 och Johanna var nöjd med henne. Vi ska byta lite på huvudlaget till nästa gång.
Flyson skötte sig fint men hamnade sist utvändigt och han avslutade 15 sista 500 m och kändes fin.

Årets första banjobb

2017-03-16

Idag gick Danke Schön och Flyson årets första banjobb efter deras vinter träning.
Båda två var mycket fina och avverkade 2100m efter 1,23 på fint sätt. Sista 1000m kördes efter 1,18
Nu blir det nog provlopp nästa lördag (25/3) för båda om allt ser bra ut efter detta.

 

Inför 2017...

2017-03-10

För första gången på hur länge som helst så känns årets travsäsong mer spännande än någonsin.
Tidigare år har jag haft även haft fina hästar men dessa har oftast varit hästar som tidigare varit hos andra och varit begränsade. Nu har jag två fina treåringar och en fyraåring som jag tror vi kan få roligt med framöver.

Danke Schön:
Har tränat på fint hela vintern, hon sprungit många mil men inte i några snabba farter utan gått i jämnt fint tempo.
Nu sista veckorna har jag ökat tempo lite och snart är det dags för banjobb. Planen är att års debutera i april månad.
Jag har faktiskt ganska stora förhoppningar på henne i år.

Riddiculus:
Har även han tränat på fint och kutat många mil utan några snabbare farter, även han har börjat gå lite snabbare nu då vi börjat köra rena intervaller. Han kommer att gå in för banjobb i april om vädret fortsätter att vara bra.

No Name:
Även hon har tränat på fint i vinter, men som tidigare är hon fortsatt sen i sin utveckling och då menar jag inte fart mässigt utan i skallen.
Redan på vintern som 2-åring körde jag under 1,27 i 300m hemma här på vägen med henne. Men jag har aldrig varit med om en 3-åring som är så här som han är. Hon är väldigt bestämd och lite små tjurig ibland vilket gör att hon kommer nog att bli sen till start. Men hon kommer också att börja gå in på Bergsåker för jobb i april månad. Jag tror och hoppas att hon kommer att bli mycket bra längre framöver.

Flyson:
Kom till oss i höstas och enligt tidigare tränaren så var han riktigt tränad vilket visade sig vara helt fel då jag chansa att starta honom efter ca veckors vistelse hos oss. Nu har han tränat på under vintern och även han har inte varit nere på några snabbare farter ännu. Han kommer att gå jobben i lag med Danke på Bergsåker inom kort. Med tanke på hur gammal han är och hur många starter han gjort så har jag inga förhoppningar att han ska bli någon "Gulddivisionare" i alla fall men jag hoppas han kan tjäna lite pengar under året och framför allt så ska vi prova honom i monté vilket jag tror kommer passa honom bra.

 

Dragon Firefly har vandrat vidare

2017-02-24
Dragon Firefly har vandrat vidare till dom gröna ängarna. Han har dom senaste månaderna dragits med skador som gör att det inte var någon mening att fortsätta träna och tävla med honom. Och då ägarna inte ville att han skulle säljas och någon skulle utsätta honom för mer hård träning eller bli en "vandringpokal" så valde dom att ta bort honom vilket jag tycker var bra med tanke på att han var lite speciell.  RIP "Dragon Firefly"

Skaane Faksen har lämnat stallet

I dag söndag 12 Februari 2017 lämnade Skaane Faksen stallet för ett fortsatt liv som gårds häst i Njurunda. Vi hoppas att han kommer att trivas på sitt nya ställe och ha ett långt och trivsamt liv.

Vinter träning pågår

Just nu vinter tränar alla hästarna utom Sweet Viktoria som tävlar vidare i vinter.
Nu är vi i full gång med vinter träningen.
Det dröjde länge innan vi fick någon snö att tala om. Vintrarna blir bara sämre och sämre här uppe i Norrland. Nu går det iallafall att träna fullt ut.
Under vinter tränings perioden körs hästarna varannan dag oavsett vardag eller helg. Så vissa veckor blir det tre gånger i veckan och nästa fyra gånger i veckan varje häst körs.
Dragon Firefly har äntligen blivit haltfri, har haft problem under hösten och vintern och nu senast med en hovled. Men nu ser han helt ok ut har på börjat sin vinter träning och nu hoppas vi att han ska kunna träna på så blir nog det bra.
Riddiculus tränas för fullt och springer ca 3-4 mil i veckan just nu.
Detsamma gäller No Name och båda sköter sig fint, innan vinter träningen är över kommer båda dessa att ha sprungit 6-7 mil i veckan. I mars påbörjar vi intervaller med dessa två.
Flyson sköter sig fint i sin vinter träning och beräknas börja starta i April/Maj. Han var inte direkt topp tränad då han kom och sedan har det varit på tok för hårt i backen för träna fullt ut så han ligger lite efter.
Danke Schön tränar dunderfint och jag tror vi kommer att ha roligt med henne i sommar, inte bestämt när det blir årsdebut för henne då hon inte gillar brodd i skorna.
Skaane Faksen har tävlat klart och ska förhoppningsvis komma till någon som vill rida och pyssla om honom.